Of'ta Kronik Yara Bakım ve Yanık Birimi hizmet vermeye başladı

Of 25.11.2024 - 05:55, Güncelleme: 25.11.2024 - 10:55 6863 kez okundu.
 

Of'ta Kronik Yara Bakım ve Yanık Birimi hizmet vermeye başladı

B tipi hastane olan Of Devlet Hastanesi bünyesinde Kronik Yara Bakım Birimi ve Yanık Birimi hizmete açıldı.
B tipi hastane olan Of Devlet Hastanesi bünyesinde Kronik Yara Bakım Birimi ve Yanık Birimi hizmete açıldı. Bölgenin hastanesi yolunda büyük adımlar atan ve yaptığı çalışmalarla B Tipi Hastane olan Of Devlet Hastanesi’nde sürekli kendini yenileyerek hastalarına şifa dağıtıyor. Of Devlet Hastanesinde son olarak yatak hastalar için büyük problem olan Basınç (yatak) yaralarına dikkat çekildi. Bu kapsamda Başhekim Yardımcısı Dr. Elvan Yirigöz Çağlar’ın yönetiminde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün Saral, Eğitim Hemşiresi, Yaşlı Bakım Teknikeri, Yoğun Bakım, Acil Servis, Cerrahi Servisi ve Palyatif servisinde görev yapan sağlık ekipleri ile bir araya gelerek Bası (yatak) yaralarına dikkat çekerek Of Devlet Hastanesinde birimlere ziyarette bulundu. Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal da “21 Kasım Dünya Basınç Yaralanmasını Önleme Günü” dolayısı ile bir açıklama yaptı. Dr. Uysal şöyle dedi: “Basınç (yatak)yarasının esas tedavisi; basınç yarasının oluşumunu engellemektir. Bu konuda hem sağlık çalışanlarının hem de hasta yakınlarının eğitimi, bilgisi ve gayreti gerekmektedir. Yatalak olan hastaların takiplerinde basınç yaralarının en çok oluştuğu bölgeler olan, sırt bölgesi, bel bölgesi ve ayak topuklarında oluşabilecek hafif bir kızarıklık bir basınç yarası için bir işaret kabul edilip gerekli önlemler alınmalı ve hemen erkenden tedavi başlanmalıdır. Basınç yarası derinleşmeden ve genişlemeden hemen tedavi altına alınmalıdır. Çünkü yara büyüdüğü takdirde tedavisi çok zorlaşmaktadır.” dedi. Başhekim Dr. Uysal bu hastalar için yapılması gerekenler konusunda ise: “Yatalak olan hastalar mutlaka 2 saatte bir pozisyon değiştirilmeli, günlük ılık sabunlu su ile yara oluşabilecek cilt bölgeleri silinip kurulanmalı çarşafları temiz ve ütülü olmalı, ayrıca yatak içinde pozisyon değişikliğinde çarşaf vücudunun basınç yarası olabilecek bölgelerine sürtünmemelidir. Basınç yarası oluşmaması ve oluştuğunda daha kolay tedavi olması adına yatalak hastaların günlük beslenmesi de çok önem taşımaktadır.” Sözleriyle yatak yarası hataları için yapılması gerekenleri ifade etti. Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uysal son olarak Of Devlet Hastanesinde Basınç yara hastaları için verilen hizmetlere değinerek; “Kronik Yara Bakım ve Yanık Birimi’miz mevcut olup, acil servisten ya da ayaktan polikliniğimize başvuran hastalara deneyimli ve gönülden bu işi severek yapan ekibimiz ile sağlık hizmeti sunmaktayız. Hastanemizde yapılan “Dünya Basınç Yaralarını Önleme Günü” kapsamındaki bu etkinliğin bir bilinçlenme, bilgilenme ve önemli bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyor ve bu etkinlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek yapılan çalışmaları belirtti.
B tipi hastane olan Of Devlet Hastanesi bünyesinde Kronik Yara Bakım Birimi ve Yanık Birimi hizmete açıldı.

B tipi hastane olan Of Devlet Hastanesi bünyesinde Kronik Yara Bakım Birimi ve Yanık Birimi hizmete açıldı.

Bölgenin hastanesi yolunda büyük adımlar atan ve yaptığı çalışmalarla B Tipi Hastane olan Of Devlet Hastanesi’nde sürekli kendini yenileyerek hastalarına şifa dağıtıyor. Of Devlet Hastanesinde son olarak yatak hastalar için büyük problem olan Basınç (yatak) yaralarına dikkat çekildi.

Bu kapsamda Başhekim Yardımcısı Dr. Elvan Yirigöz Çağlar’ın yönetiminde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün Saral, Eğitim Hemşiresi, Yaşlı Bakım Teknikeri, Yoğun Bakım, Acil Servis, Cerrahi Servisi ve Palyatif servisinde görev yapan sağlık ekipleri ile bir araya gelerek Bası (yatak) yaralarına dikkat çekerek Of Devlet Hastanesinde birimlere ziyarette bulundu.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal da “21 Kasım Dünya Basınç Yaralanmasını Önleme Günü” dolayısı ile bir açıklama yaptı.

Dr. Uysal şöyle dedi: “Basınç (yatak)yarasının esas tedavisi; basınç yarasının oluşumunu engellemektir. Bu konuda hem sağlık çalışanlarının hem de hasta yakınlarının eğitimi, bilgisi ve gayreti gerekmektedir. Yatalak olan hastaların takiplerinde basınç yaralarının en çok oluştuğu bölgeler olan, sırt bölgesi, bel bölgesi ve ayak topuklarında oluşabilecek hafif bir kızarıklık bir basınç yarası için bir işaret kabul edilip gerekli önlemler alınmalı ve hemen erkenden tedavi başlanmalıdır. Basınç yarası derinleşmeden ve genişlemeden hemen tedavi altına alınmalıdır. Çünkü yara büyüdüğü takdirde tedavisi çok zorlaşmaktadır.” dedi.

Başhekim Dr. Uysal bu hastalar için yapılması gerekenler konusunda ise: “Yatalak olan hastalar mutlaka 2 saatte bir pozisyon değiştirilmeli, günlük ılık sabunlu su ile yara oluşabilecek cilt bölgeleri silinip kurulanmalı çarşafları temiz ve ütülü olmalı, ayrıca yatak içinde pozisyon değişikliğinde çarşaf vücudunun basınç yarası olabilecek bölgelerine sürtünmemelidir. Basınç yarası oluşmaması ve oluştuğunda daha kolay tedavi olması adına yatalak hastaların günlük beslenmesi de çok önem taşımaktadır.” Sözleriyle yatak yarası hataları için yapılması gerekenleri ifade etti.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uysal son olarak Of Devlet Hastanesinde Basınç yara hastaları için verilen hizmetlere değinerek; “Kronik Yara Bakım ve Yanık Birimi’miz mevcut olup, acil servisten ya da ayaktan polikliniğimize başvuran hastalara deneyimli ve gönülden bu işi severek yapan ekibimiz ile sağlık hizmeti sunmaktayız. Hastanemizde yapılan “Dünya Basınç Yaralarını Önleme Günü” kapsamındaki bu etkinliğin bir bilinçlenme, bilgilenme ve önemli bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyor ve bu etkinlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek yapılan çalışmaları belirtti.

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ofunsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.