Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu

Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır

Of 08.11.2022 - 13:02, Güncelleme: 08.11.2022 - 13:02 16272+ kez okundu.
 

Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası ile ilgili olarak Of Devlet Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi.
Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekti. '3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' ile ilgili olarak Of Devlet Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe hastane personeli, vatandaşlar vebasın temsilcileri, Trabzon İl Organ Nakli Sorumlusu Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu ve Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar katıldı. Etkinlik programının açılış konuşmasını Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal yaptı. Dr. Uysal şöyle dedi; "Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır. Bu konuda ülkemiz de farkındalık oluşturulması amacıyla 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nı hastanemizde bu etkinlik ile kutlamak istedik. Organ Bağışı; kişinin hayatta iken hür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdiğinde ( Beyin ölümü ) organlarının başka hastalara sağlık bulmaları amacıyla nakil edilmesine izin vermesidir. 18 yaşından büyük akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Organ Bağışı iki şekilde yapılabilir. 1-Kadavradan organ bağışı (Beyin ölümü durumunda ) 2-Canlıdan organ bağışı (dördüncü derece akrabaya kadar) Bizim esas üzerinde durmak istediğimiz ve ülkemizin ihtiyacı olan kadavradan organ bağışıdır. Çünkü bu durumda en az 3-5 organ nakli ile 3-5 hasta hayat bulabilir. Ülkemiz organ nakli konusunda son derece donanımlı ve sayısı fazla olan merkezlere ve hekimlere sahiptir. Organ bağışını artırırsak, tek umudu yeni bir organ olan hastalarımıza çözüm bulabiliriz" dedi.  FARKINDALIK ÖRNEĞİ Dr. Uysal şöyle devam etti; "Ülkemizde organ olarak; Karaciğer, böbrek, pankreas ,ince bağırsak, kalp, akciğer ve deri nakilleri yapılabilirken, doku olarak da; kemik iliği, kornea ve kalp kapak nakilleri yapılabilmektedir. Sağlık Bakanlığımızın tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında 'Organ Bağışı Sorumlusu' yada koordinatörü bulunmaktadır. Bağışta bulunmak isteyen kişi iki şahit huzurunda organ bağış kartı almaktadır" dedi. Dr. Uysal son olarak; 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası kutlama etkinliği tüm personelimiz de ve vatandaşlarımız da bir farkındalık ve bilinç oluşturmasını diler, tüm katılımcılara ve özellikle Trabzon İl Organ Nakli Sorumlusu Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu'na çok teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı. Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu da kapsamlı slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Program sonunda organ bağışında bulunan personellere kartları Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar ve Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal tarafından verildi. Program ; her yıl etkinliğe katılan Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu'na Başhekim Dr. Uysal tarafından teşekkür Plaketi verilmesi ile sona erdi.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası ile ilgili olarak Of Devlet Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekti.

'3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' ile ilgili olarak Of Devlet Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe hastane personeli, vatandaşlar vebasın temsilcileri, Trabzon İl Organ Nakli Sorumlusu Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu ve Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar katıldı. Etkinlik programının açılış konuşmasını Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal yaptı. Dr. Uysal şöyle dedi;

"Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır. Bu konuda ülkemiz de farkındalık oluşturulması amacıyla 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nı hastanemizde bu etkinlik ile kutlamak istedik. Organ Bağışı; kişinin hayatta iken hür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdiğinde ( Beyin ölümü ) organlarının başka hastalara sağlık bulmaları amacıyla nakil edilmesine izin vermesidir. 18 yaşından büyük akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Organ Bağışı iki şekilde yapılabilir. 1-Kadavradan organ bağışı (Beyin ölümü durumunda ) 2-Canlıdan organ bağışı (dördüncü derece akrabaya kadar)

Bizim esas üzerinde durmak istediğimiz ve ülkemizin ihtiyacı olan kadavradan organ bağışıdır. Çünkü bu durumda en az 3-5 organ nakli ile 3-5 hasta hayat bulabilir. Ülkemiz organ nakli konusunda son derece donanımlı ve sayısı fazla olan merkezlere ve hekimlere sahiptir. Organ bağışını artırırsak, tek umudu yeni bir organ olan hastalarımıza çözüm bulabiliriz" dedi.

 FARKINDALIK ÖRNEĞİ

Dr. Uysal şöyle devam etti; "Ülkemizde organ olarak; Karaciğer, böbrek, pankreas ,ince bağırsak, kalp, akciğer ve deri nakilleri yapılabilirken, doku olarak da; kemik iliği, kornea ve kalp kapak nakilleri yapılabilmektedir. Sağlık Bakanlığımızın tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında 'Organ Bağışı Sorumlusu' yada koordinatörü bulunmaktadır. Bağışta bulunmak isteyen kişi iki şahit huzurunda organ bağış kartı almaktadır" dedi.

Dr. Uysal son olarak; 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası kutlama etkinliği tüm personelimiz de ve vatandaşlarımız da bir farkındalık ve bilinç oluşturmasını diler, tüm katılımcılara ve özellikle Trabzon İl Organ Nakli Sorumlusu Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu'na çok teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu da kapsamlı slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Program sonunda organ bağışında bulunan personellere kartları Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar ve Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal tarafından verildi. Program ; her yıl etkinliğe katılan Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu'na Başhekim Dr. Uysal tarafından teşekkür Plaketi verilmesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ofunsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.